Kavitációs, rádiófrekvenciás zsírbontás | shapeyou

Kavitációs, rádiófrekvenciás zsírbontás

A kavitációs zsírbontás egy alakformáló, zsírégető, cellulit csökkentő kezelés, mellyel már egy alkalommal is, akár 1-2 cm-t csökkenthet testének kerületéből. A kavitációs zsírbontás az ultrahangos kezelések legfejlettebb technológiája: fájdalommentes, gyors és látványos. Segítségével célzott zsírbontás végezhető azokon a helyeken is, ahol edzéssel nem tudunk segíteni.

 

Hogyan zajlik a kezelés menete?

Az ultrahang a testbe hatolva, a környező ereket és egyéb szöveteket érintetlenül hagyva, csak a zsírsejteket bontja meg. A kavitációs hullám mikroméretű vákuumbuborékokat hoz létre a sejtek közötti térben,  ez túlnyomás alá helyezi a zsírsejteket és szétrombolja azokat. Ez a robbanás a nagyon gyenge, törékeny membránok törését okozza, amelyek a zsírsejteket veszik körül, így elősegíti a felesleges zsír távozását. Ezt követően a rádiófrekvenciás fejjel folytatva a kezelést a rádióhullámok a mélyebben elhelyezkedő zsírlerakódásokat is célba veszik. Az 1 MHz frekvenciájú rádióhullámok aktív állapotba hozzák a zsírsejteket, amelyek hőmérséklete a súrlódási hő hatására megnő. A szabaddá tett zsír és méreganyagok a verejtékmirigyeken, a májon és a nyirokrendszeren keresztül ürülnek ki.
A kavitációs zsírbontás kezelés tehát a szervezet zsírlebontó képességét fokozza a leginkább problémás helyeken, de a fogyasztó hatása mellett egyaránt szokás alkalmazni méregtelenítésre, illetve a cellulit kezelésére is.

Mi a teendő a kavitációs zsírbontás után?

  • A lehető legkevesebb szénhidrát fogyasztása ajánlott.
  • Napi 2-3 liter folyadék bevitele szükséges.
  • Minimálisan napi 30 perc mozgást beiktatása.
  • Adott felületet minimum 72 óra, de lehetőség szerint inkább egy hét pihenés után lehet újból kezelni.

Mivel ez a kezelés „csak” a zsírsejteket bontja meg és űríti, nagyon fontos, hogy a felszabadított méreganyagok és zsírok kivezetésre kerüljenek, ezért utána tanácsolt egy kiegészítő kezelés (Nyomásterápiás hullámmasszázs/Vákumos nyirokmasszázs/Elektromos izomstimuláció), a maximális hatás érdekében.

 

Ellenjavallatok:

A kavitációs kezelés a menstruáció első napjaiban felerősítheti a vérzést, de nem számít kontraindikációnak.
A következő kontraindikációk bármelyikének fennállása esetén azonban a kezelést nem áll módunkban elvégezni!

  • Fémspirál, terhesség, szoptatás, artériás magas vérnyomás, nagyobb fokú szívbetegség, sebek, májműködés elégtelensége, veseműködés elégtelensége, daganatos megbetegedés, nem kezelt cukorbetegség, pacemaker, szívizom-érelmeszesedés, fertőző betegségek, lázas állapot, csonttuberkulózis, központi idegrendszer krónikus sérülése, autoimmun betegségek, epilepszia, fémprotézis.