Vibrációs tréning | shapeyou

Vibrációs tréning

A vibrációs tréning egy edzőgéppel végzett gyors és hatékony alakformálási módszer, amely segít a testsúly csökkentésében, a tökéletesebb bemelegítésben/lazításban, a kardiovaszkuláris rendszer erősítésében, ízületek és csontok fájdalmának enyhítésében, javítja a vérkeringést, kellemesen masszírozza a hátat a karokat és a lábat, jótékony hatással van a izomproblémákkal küzdők és merev ízületekkel rendelkezők számára. 20-60 Hz-es vibrációival a felső zsírréteget elégeti, így a narancsbőr ellen is hatékonyan vállalja fel a küzdelmet. A mindössze 20 perces vibrációs tréning segítségével gyorsan és effektíven formálhatod tested, és a gép által alkalmazott vibráció a torna hatását akár háromszorosára is növelheti!

 

Hogyan működik a vibrotréning?

A vibrációs tréner berendezés, amire az adott gyakorlattól függően állunk, ülünk vagy fekszünk, függőlegesen rezeg, izom-összehúzódásokat és elernyedéseket hoz létre. Sokkal többet, mint amennyit nélküle egy hagyományos edzőteremben produkálni tudnánk. A vibrációs tréner a 3D-s vibrációival az izmok reflexív összehúzódását kihasználva fejti ki hatását a testre. A vibrációk miatt a feszített izom reflexíven ellenfeszül és ezzel intenzív ellenhatást fejt ki. Statikus gyakorlatoknál a gép billenő funkciója elősegíti az egyensúlyérzék fejlesztését és a core-izmok erősítését, a dinamikus gyakorlatokkal pedig a teljes testet átmozgató 20 perc gyakran színtiszta zsírégetés lehet.

Kinek ajánlott?

A megterhelő munkát végző, stresszes, feszült emberek számára igazi megnyugvást, ellazulást, stresszoldást kínál.

Mivel igen gyors eredményeket képes felmutatni a narancsbőrrel való küzdelemben, nagyon szeretik a fogyni vágyók, alakjukkal foglalkozók, akik nem akarnak komoly erőkifejtéssel, erőfeszítéssel járó gyakorlatokat végezni.

Jótékony hatással van az izomproblémákkal küzdők, valamint merev ízületekkel rendelkezők számára.

Igen közkedvelt és jól bevált futók, kerékpárosok, síelők és más erőnléti sportágak gyakorlói körében.

A vibrotréner 3 programjának és manuális szabályozójának, valamint a személyi edző által vezényelt gyakorlatoknak köszönhetően az intenzitás folyamatosan növelhető és az edzés egyénre szabható így nyugodtan használhatják idősebbek, akik régen mozogtak már és fontos nekik az egészségük megőrzése, de a rendszeresen sportolóknak is komoly kihívást jelenthet egy 20 perces izzasztó edzés a gépre állva.

 

A vibrotréneres edzés előnyei:

 • Mindössze 20 perces edzések!
 • Csökkenti a narancsbőr tüneteit, feszesíti a bőrt, mivel a vibráció miatt felgyorsul az anyagcsere.
 • 80%-kal kevesebb időbefektetés, mint a hagyományos edzések esetében.
 • Növeli a csontsűrűséget, segíthet ízületi és csontgyulladások esetén.
 • Javítja a vérkeringést, mely segít az enyhébb cukorbetegség és “hideg kéz – láb” szindróma esetén.
 • lazítja és masszírozza lábat, kart, hátat.
 • Segíti a gyors regenerálódást komolyabb fizikai megterhelés után.
 • Csökkenti a stresszt és a depressziót
 • javítja az egyensúlyérzéket és a koordinációs készséget, fejleszti az állóképességet
 • Kíméli az ízületeket, ugyanakkor növeli hajlékonyságukat.
 • Az edzővel végzett vibrációs tréning jóval hatékonyabb, hiszen a gyakorlatok személyre szabottak lehetnek.
 • 40 év felettiek is nyugodtan használhatják, akiknek fontos a hormonháztartás javítása, az öregedés lassítása

A 3D vibrotréner nem összetévesztendő a Flabélossal!

Sokan, ha meghallják a vibrotréninget rögtön a Flabelosra asszociálnak, ami nem helyénvaló. Bár egy családba tartoznak, közel sem egyforma a két gép és a kihasználhatóságuk.

Az olcsóbb, Flabélos típusú edzőgépeket általában szépségszalonokban találjuk, itt a szalontulajdonos vagy alkalmazottja az, aki a gép használatával, az ajánlott testtartásokkal kapcsolatban tanácsot ad, és akár utcai ruhában is felállhatunk a rezgőpadra. A vibrotréneren edzőruhában, szakképzett edző által összeállított és levezényelt edzéseket végzük. A Flabélos gépek általában vízszintes irányú billegésre képesek, míg a vibrotréner készülékek minden irányban mozognak. Ez a látszólag kis különbség nagyon fontos, mivel a 3 dimenziós, modulált rezgés sokkal keményebben megmozgatja az egész testet. Míg a Flabélos típusú gépeket elsősorban a mozgásszegény életmódot élők használhatják sikerrel, a 3D vibrotréner típusúakkal már egészen komoly edzésteljesítmény is elérhető.